subota, 25. svibnja 2013.

Moje oko u Beču ....





Trebaš prijevoz? :)

Na površini, Beč je elegantan, tradicionalan i usporen grad. No, pogledate li malo bolje, primijetit ćete da je on uz to i moderan i zabavan. Sva ta tradicija i elegancija uglavnom su okupljeni u centru grada, u prvom okrugu. Palače, muzeji, kazališta i crkve okupirat će vam dane, ali nemojte misliti da je „to to“ od Beča.








Šetnja Bečom

Karmeliterkirche
Oni koji vide isključivo centralni dio, propuštaju mnogo toga. Propuštaju vidjeti kakav je u stvari Beč. Oko centra nalaze se okruzi koji u stvari pokazuju zašto je baš Beč glavni grad Austrije. Naschmarkt, ili tržnica brze hrane, ogromna ulica za šoping u sedmom okrugu i otkačeni kafići i dućani, sve se ovo nalazi izvan samog centra. Beč ima više za ponuditi od pukog jedenja kolača i razgledavanja crkvi.





Trčanje Bečom

Beč je izvrstan grad za razgledavanje onima koji vole pješačiti. Sa svojim sam bratom proveo cijeli dan džogirajući Bečom sa Vienna SightRunning turom. Bilo da ste ljubitelj sporta, volite trčati ili jednostavno želite potrošiti kalorije navučene jedenjem kobasica i drugih austrijskih specijaliteta. A navući ćete ih, vjerujte mi. A za one koji bi ipak radije plesali, nego trčali, neka ne propuste Sezonu balova. U Beču se godišnje održi preko 400 balova. To je, s druge strane, prilično skupo iskustvo, za koje, naravno, brat i ja nismo bili previše zainteresirani. 


A nakon tjelovježbe, nagradimo se dobrim obrokom


Tafelspitz, mljac mljac :)

Barem jedan obrok pojedite na würstelstand- štandu s kobasama. I probajte stati samo na jednoj.  Svakako isprobajte i Bečki doručak i slastičarnicu Oberlaa , za najbolje kolače u gradu. Sladokusci među vama će mi kasnije zahvaliti na ovoj preporuci. :)





Tajni život Beća noću


Dobar tek!
Noćni je život u Beču ponekad teško pronaći, ali klubovi ovdje otvaraju svoja vrata u srijedu i izlasci traju sve do vikenda. Ondje su popularni hotelski barovi, poput 25hours koji je bar s opuštenom atmosferom i dobrim DJ-em, dobrom vibrom i odličnim pogledom s krova. Za pravi doživljaj „podzemlja“ Beča, posjetite Fluc i Brut. Oni su pomalo hibridni kafići gdje se noćni život susreće s kulturom.





Beč je savršen spoj kulture i zabave, koji će vam ponuditi odličnu hranu i zanimljive znamenitosti. Iako nisam imao sreće posjetiti ga u vrijeme Božića, kada kažu da je najljepši, i ovako će mi uvijek ostati u lijepom sjećanju i zasigurno na popisu mjesta gdje ću se barem još jednom vratiti. Posjetite ga i vi, neće vas razočarati. :)


Ferris kolo  



Nema komentara:

Objavi komentar